Монгол Бодлогын Сан

Эх хэлээрээ суралцаж, эх хэлээрээ мэдлэгээ түгээе.

Де Морганы хууль

$0.6$ магадлалтай бууддаг 2 хүн зэрэг буудахад ядаж нэг нь байг онохгүй байх магадлалыг ол.

A.$0.64$   B.$0.36$   C.$0.04$   D.$0.96$   E.$0.86$  

Бодлогын төрөл:Сонгох
Амжилтын хувь:46.67%
Бодлогыг оруулсан: baysaa41@yahoo.com

Бодолт

Заавар:
Бодолт:$A$ нь 1-р хүн онох үзэгдэл, $B$ нь 2-р хүн онох үзэгдэл гэе. Бид эдгээр үзэгдлүүдийг үл хамаарах үзэгдлүүд гэж үзнэ. Өөрөөр хэлбэл $P(AB)=P(A)\cdot P(B)$. Бидний олох үзэгдэл нь $\overline{A}\cup\overline{B}=\overline{AB}$ (\textit{Де Морганы хууль}). Иймд магадлал нь $P(\overline{AB})=1-P(AB)=1-P(A)P(B)$ байна. Хоёулаа зэрэг онох магадлал $0.6\cdot 0.6=0.36$ байна. Ядаж нэг нь онохгүй байх магадлал нь $1-0.36=0.64$ байна.

Сорилго

ЭЕШ математик №01, Б хувилбар  ЭЕШ математик №01, В хувилбар  жилийн эцсийн шалгалт  жилийн эцсийн шалгалт тестийн хуулбар  Комбинаторик магадлал  Магадлал  магадлал 

Түлхүүр үгс